Alex
Алекс

Що таке русофобія?

що таке русофобія

Під час російсько-української війни все частіше з уст наших ворогів лунає слово “русофобія”. То що таке русофобія? Давайте спробуємо це з’ясувати. Бо, наприклад, пан Сергій Стерненко постійно нагадує нам, що наша русофобія недостатня.

За допомогою Вікіпедії я довідався, що русофобія – це інтенсивна та часто ірраціональна ненависть до Росії. Все доволі просто, але мені здається, цей термін набагато розлогіший і глибший за змістом. Прошу вважати мою суб’єктивну думку, не позбавлену сарказму, одним із поглядом на це явище.

Я знаю, що таке русофобія

Якось у цьому блозі я роздумував на тему “Чому Росія перетворюється на ворога” і дійшов висновку, що “в епоху партнерства та взаємоповаги Росія, на жаль, не здатна до рівноправного діалогу та поваги не сили, а права”. А це, на мою думку є рушійною силою так званої русофобії. Коли твій сусід хам, навряд чи ти його будеш поважати.

Русофобія – це коли головний дипломат РФ каже “дебилы, бл..ть”, тому що він не має ані крихти поваги до іноземців.

Русофобія – це коли заступник голови Ради Безпеки РФ називає українського президента “наркоманом” у своєму телеграм-каналі.

Русофобія – це коли бидло-туристи з РФ крадуть із готелів у Туреччині чи де-інде рушники та туалетний папір.

Можна продовжувати довго. Це дуже об’ємний термін, як бачите. Але узагальнити можна: це реакція неросіян на поведінку росіян. Це не страх перед російським, це огида до російського, відпрацьована на рівні рефлексів. Ось що таке русофобія.

Що робити з русофобією?

Щоб зрозуміти, як бути далі з русофобією, треба визначитися, чим вона є для нас.

Якщо це культ, то потрібно його легалізувати на законодавчому рівні. Створити Церкву Русофобії та очолити її Верховним Русофобом чи АрхіРусофобом. Звести храми у кожному місті. Символом такої церкви має бути, наприклад, планета Земля, де замість РФ – океан.

Якщо це наука, то слід вивчати її в старших класах шкіл, коледжах та університетах. Ввести наукові ступені з цієї науки, як от “доктор русофобії”, випускників вишів називати “дипломованими русофобами”, професіоналів – “фахівцями-русофобами”, учених – “світилами світової русофобії” тощо.

Наприклад, русофобія – це мистецтво. Тоді ми маємо захоплюватися, займатися, критикувати. Поціновувачі русофобії. Заслужений русофоб України. Русофобський критик. Видатний русофоб зібрав стадіон фанатів…

А якщо це спорт, то тут теж повинно все бути організовано. Кружки, секції, клуби з русофобії. Русофобія настільна, русофобія греко-римська. Майстер спорту з русофобії. Олімпійці-русофоби. Змагання з русофобії. Чемпіон з русофобії. Чорний пояс з русофобії…

Підсумки та висновки

В цьому невеликому записі я намагався з’ясувати, що таке русофобія. Можливо, я комусь допоміг знайти для себе розуміння цього явища. Коли агресор намагається виставити себе жертвою і навколо самі русофоби, то треба прийняти це кінець кінцем. Русофоби? Ну й добре. Вважаю, що порівняння русофобії з расизмом, антисемітизмом чи ще з чимось є помилковим. Тому що не може дискримінація стояти поряд із культом, наукою, мистецтвом, спортом. А ви як гадаєте?

Якщо вам сподобався чи став у нагоді текст, ви завжди можете віддячити! На каву

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*
*
*